Kapcsolódj ki vagy be

Házonkívüli programok

ESZEM-ISZOM
A vendégháztól csak egy ugrás a város, a közelben több érdemes borászatot is találsz.

kep_carraroA Kávé Háza 1927
A város egyik büszkesége a többször is az Év Kávéházának választott vendéglátóhely. Az elmúlt években nemcsak a helyiek kedvence lett, de sok átutazó kifejezetten ezért áll meg Szekszárdon. Ha szereted az igazi kávét, akkor itt nem fogsz csalódni. Reggelizőhelynek is nagyszerű, ha már itt vagy ne hagyd ki! Nyitva tartás: H-P 07-19, Sz 08-15, vasárnap sajnos zárva, de valamikor pihenni is kell. Szekszárd, Bátaszéki út 25. – de a legjobb ha a Google térképen rákeresel!

Heimann Birtokbisztró
Enni legurulhatsz a városba vagy Bodriékhoz (Bodri Pincészet, Optimus Étterem), de rendelhetsz házhoz remek pizzát és más olasz kaját a Bella Napoli-tól vagy a Trattoria da Matteo-tól. A legjobb és legközelebbi gasztroélményért elég pár perc sétát tenni: a Heimann Családi Birtok bisztrója szezonális és hazai alapanyagokból készült ételeivel várja vendégeit. Asztalfoglalás: birtokbisztro@heimann.hu

kep_boraszatokBorászatok
Ha nem tudsz betelni Borozónk kínálatával, és szeretnél hús-vér borászokkal is találkozni, akkor szeretettel javasoljuk a Heimann Családi Birtokot (5 perc gyalog a vendégháztól), Németh Janót (15 perc gyalog a vendégháztól) és a Pósta Borházat (a városban), persze csak előzetes egyeztetéssel. Ha iszol, ne vezess, inkább hívj taxit: 06 74 414 444 vagy 06 74 555 555.

 

AKTÍV PIHENÉS
Ez a kifejezés számunkra ugyan oximoron, de ha mozogni szeretnél és hív a természet, akkor az alábbiakat ajánljuk.

kep_batikilatoTúra és bringázás – Bati kereszt kilátó
A közelmúltban adták át Szekszárd legjobb kilátóját, amely 20 méter magasból kínál 360 fokos panorámát a borvidékre. A kilátó 4 km-re van a vendégháztól, gyalogszerrel 45 perc, drótszamárral 20 perc alatt érhetsz oda. A borvidéken másfelé is érdemes bringázni, de ehhez bírni kell a hegymenetet is!

kep_szalkaÚszás és pecázás – Szálkai tó
Szekszárdtól 15 perce fekszik a festő szépségű, fura nevű falucska, amely kocsmán és templomon túl saját horgásztóval és stranddal is büszkélkedhet. A strand igazi klasszikus, sörrel, lángossal és jégkrémmel, de nagyon kultúrált és családias hangulatú, úszni a strandot elhagyva a legjobb, reggel és este különösen szép és nyugodt. 1.500 forintért vizibiciklit is bérelhetsz!

kep_gemencKajak-kenu és vadles – Gemenci erdő és ártér
Az egyik legizgalmasabb program a Tüskevárba illő kajak/kenuzás a Sió csatornán és a Gemenci ártérben. Áradáskor nagyobb területeket is be lehet evezni, de alacsonyabb vízállásnál is nagyszerű útvonalak vannak a holtágakon, sőt fürdeni is lehet itt-ott. Szekszárdról a legkézenfekvőbb a palánki hídtól az árvízkapuig tartó vizitúra (kb. 15km, 4 órás program). Bővebb info itt.